Kaikki vuodeksi 2020 suunnitelmissa olleet matkani ovat nyt jäissä. Sikäli mikäli kotimaan matkailu avautuu tänä vuonna jossakin vaiheessa, tarkoitus olisi käydä entisen kotikaupunkini Joensuun lisäksi ainakin yksi viikonloppu Tampereella.

Meri ja mahtava saaristomme kiehtoo minua, mutta nyt en edes uskalla haaveille vesille pääsystä ja auringossa kylpevistä luodoista lokkeineen.

Koronan aiheuttamien poikkeusolojen aikana on mahdollista, ainakin toistaiseksi, edes retkeillä, mikä on minulle pieni pelastus. Helsingin seudulla on paljon kohteita, joissa käydä päiväselti ja toivottavasti myös liikkua turvallisesti koronasta huolimatta. Esimerkiksi Porkkalanniemi on yksi kohteita, jonne mielin uudelleen.

Jos ja kun laivaliikenne joskus käynnistyy, minua odottaa ainakin maaliskuulta siirretty Tallinnan-reissu. Muista matkoista en osaa vielä sanoa mitään, kun lentoliikenteen tai yleensäkään matkustamisen normalisoitumisesta ei vielä tiedä. Samassa veneessä ollaan kaikki, ei auta kuin odottaa ja toivoa parasta.

Haaveissa olisi kuitenkin lähivuosina tehdä ainakin yksi parin viikon junamatka jossakin päin Eurooppaa ja käydä jossakin niistä monista kaukokohteista, joita olen aina ihastellut. Nyt on ainakin aikaa suunnitella ja hankkia alustavasti tietoa.

Tags: